Regndroppstekniken

Den amerikanske naturläkaren Gary Young utvecklade regndroppstekniken på 1980-talet. Den är baserad på hans forskning av eteriska oljor i kombination med traditionell läkekonst som han lärt av indianerna i Lakota Indian Nation i South Dakota, USA.

Metoden kallas vitaflex, vilket betyder vitalitet genom reflexer. Man placerar eteriska oljor på kroppens så kallade kontrapunkter, som finns på fötterna och längs ryggraden. Elektriska impulser mellan fingertopparna och kontrapunkterna skapar en helande energi som följer nervsystemets vägar fram till de punkter där det uppkommit brott i den elektriska strömmen. Dessa avbrott kan bero på energiblockeringar, som i sin tur har orsakats av gifter, trasiga vävnader eller syrebrist. Detta kontroll-reflex-system omfattar både kroppen och sinnena och utlöser olika typer av spänningar, blockeringar och obalanser.

Vitaflex sägs ha sitt ursprung från Indien eller Tibet för flera tusen år sedan, långt innan akupunkturen upptäckts. Med metoden korrigeras de svaga, skadade områdena och förhindrar därmed vidare skador och tillåter ett snabbare och mer effektivt tillfrisknande.

Oljorna som används är:

VALOR:
Innehåller rosenträd, blå renfana, frankincense och gran. Denna olja balanserar elektriska energier i kroppen.

OREGANO:
Har antivirusegenskaper, balanserar matsmältningen och stärker vitala delar av kroppen.

TIMJAN:
Har antiviruseffekt och hjälper till med mental och fysisk återhämtning efter sjukdom.

BASILIKA:
Bra mot magproblem, dåligt minne och mental trötthet, är dessutom muskelavslappnande och antiinflammatorisk.

CYPRESS:
Förbättrar cirkulationen, hjälper mot svullna leder, åderbråck och celluliter. Kan även lindra kramp och vara lugnande.

VINTERGRÖNA:
Antiinflammatorisk och smärtstillande. Den kan dessutom hjälpa mot tinnitus och ledgångsreumatism.

MEJRAM:
Muskelavslappnande, ger energi vid stress.

PEPPARMINT:
Antimikrobisk, bra för nerverna, kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Pepparmint arbetar dessutom bra med andra oljor genom att skicka de andra oljorna framför sig.

AROMA SEIZ:
Innehåller basilika, cypress, mejram, lavendel och pepparmint. Oljan är avslappnande och lugnande och skänker lindring åt spända, ömma och trötta muskler.